sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Hiuksen ja ihon anatomia -hiuksen hoitaminen

Ihon ja hiuksen rakenne, hiuksen kasvuvaiheet

Hiuksen kasvuvaiheita pystyy parhaiten kuvaamaan kolmivaiheisella elinkaarella 

     (Kuva löytyy osoitteesta: exotic-imports.blogspot.fi )

Ensimmäisessä vaiheessa, joka on nimeltään kasvuvaihe(angeenivaihe) hius alkaa kasvamaan päästä löytyvistä karvatupeista. Tupen pohjalla on soluja jotka jakautuvat ja työntyvät ylöspäin kasvattaen näin hiusta tämä vaihe kestää noin 2-6 vuotta ja uusi hius kasvaa tässä vaiheessa noin 1cm kuukaudessa 


Toisessa vaiheessa, joka on nimeltään siirtymävaihe, välivaihe, ylimenovaihe(katageenivaihe) hiuksen kasvu pysähtyy ja hiustuppi kutistuu, sillä hius irtautuu tärkeistä verisuonista ja ravinnonlähteistä. Tämä vaihe kestää 2-3 viikkoa.

Kolmannessa vaiheessa, joka on nimeltään lepovaihe(telogeenivaihe) hius irtoaa hiustupesta tässä vaiheessa hiustuppi on täysin tyhjä, tämä vaihe elinkaaressa kestää 2-4 kuukautta. Lepovaiheen lopussa jota saatetaan kutsua myös aktivoitumisvaiheeksi(neogeeninenvaihe) hiustupesta alkaa jälleen aktiivisesti kasvamaan uusi hius ja näin elinkaari alkaa jälleen alusta.



Hiuksen rakenne ja rakenne osien merkitys

Hiuksen rakenne jaetaan kahteen erilliseen osaan toinen osista on näkyvä osa jota kutsumme hiuskarvaksi(ns. Esteettinen osa) ja toinen  hiuspohjassa oleva hiuskarvan juuri jossa hius syntyy, kehittyy, saa ravintoa ja kasvaa. 

Hius sisältää 75% keratiinia ja 15% vettä, loput hiuksesta on mineraaleja, lipidejä, hiilihydraatteja ja väriaineita. Hius ei siis ole elävä eli siinä ei ole hermoja eikä sen sisällä kulje verta. Keratiini on kuolleita ja kovettuneita soluja ja se sisältää: proteiinia, kysteiiniä, melaniinia, rasva-aineita ja suoloja. Keratiini on kovaa ja kiinteää eikä se liukene veteen. Se myös imee itseensä vettä jolloin se turpoaa ja pehmenee. Jotta keratiini solut pysyvät kiinni toisissaan tarvitsevat ne solujen väliainetta eli hyaliinia joka myös sitoo vettä hiuksiin.

Hiuksen alkuaineet ovat: hiili, vety, happi, typpi ja rikki


Hiuskarvalla joka on orvaskeden ulkopuolella, sisältää eri kerroksia: 
                                                                   1. Suomu- eli pintakerros (kutikula)
                                                                   2. Kuitukerros (kortex)
                                                                   3. Ydinkerros (medulla)


 (Kuva löytyy osoitteesta: karkkipaiva.indiedays.com)

 Kutikula: muodostuu keratinoituneista suomuista jotka muodostavat vahvan suojan 

 Korteksi: hiuksen keskeinen osa. Sisältää keratiinisoluja ja fibrillitejä ja ne ovat pitkulaisia, kierteisiä     rakenteeltaan. 

Medulla:  sisältämiensä ilmankuplien avulla medullat lähinnä säätävät lämpöä.


Hiuksen rakenteelliset ominaisuudet 

Hyvässä kunnossa oleva hius venyy ja palautuu entiselleen sillä hiuksen rakenne on kimmoisa ja joustava mutta jos hius venyy palautumatta, on se merkki huonokuntoisesta hiuksesta. Kihara ja taipuisa hius on yksilöllinen ominaisuus. Hiuksen rakenteellisiin ominaisuuksiin kuuluu myös sähköisyys, puhtaat ja kuivat hiukset saattavat usein olla sähköiset ja ns.nousta ilmaan. Jos henkilöllä on jäykät paksut tai tuuheat hiukset kohoutuvat ne enemmän kuin sellaisen henkilön jolla on ohuet harvat ja veltot, hiuksen kohoutuminen riippuu siis hiuksen paksuudesta, tuuheudesta ja joustavuudesta. Rakenteeltaan normaali paksuinen hius on 0,04-0,006mm

Hiuksen laadulliset ominaisuudet 

Hiuksen laadullisiin ominaisuuksiin kuuluu hiuksen läpimitta eli onko hius ohut vai paksu, pintarakenne, tuntuuko hius liukkaalta vai karkealta? Hiusrungon muoto eli onko hius taipuisa, kihartuva vaiko suora. Laadullisiin ominaisuuksiin kuuluu myös se että onko hiuksia runsaasti vai vähän , tätä kutsutaan hiusmassan määräksi.


Ihon tehtävät ja ihon rakenne

Iholla on  monta tärkeää tehtävää. Ihon tärkeimpänä tehtävänä on suojata kehoa ulkoa tulevilta uhkatekijöiltä, joita ovat esim haitallinen UV-säteily,kun iholle tulee UV-säteilyä se lisää melaniinin tuotantoa ja näin iho ruskettuu. Iho toimii myös vesieristeenä, eli se estää liiallisen nesteen haihtumisen iholta, iho pystyy myös ehkäisemään aineiden imeytymistä ihoon. 

Iholla on myös muitakin tehtäviä, kuten lämmönsäätely hikirauhasten avulla. Ihossa olevat hermosyyt auttavat ihmistä tulkitsemaan kehon ulkopuolisia oloja tuntemalla lämmintä, kylmää, painetta ja kipua. Iho erittää auringonvalon vaikutuksesta myös ihmiselle elintärkeää D-vitamiinia.

Iho on paksuudeltaan eri alueilla 1-4 mm. Iholla on kolme eri kerrosta: epidemis, dermis ja subkutis  

( kuva löytyy osoitteesta iholiitto.fi)

Orvaskesi eli epidermis

Orvaskesi on ihon uloin kerros ja muodostuu  useista eri kerroksista. Päällimmäisenä ihon kerroksena on sarveiskerros eli keratiinikerros, sen jälkeen tulee jyväissolukerros jossa solujen sisällä valmistuu keratohyaliinijyväsiä, jotka muuttuvat keratiiniksi. Näiden kerrosten jälkeen tulee okasolukerros jossa sijaitsee langerhansin soluja jotka osallistuvat elimistön puolustusjärjestelmään. Viimeisenä kerroksena on tyvisolukerros joka koostuu tumallisista , jakaantuvista tyvisoluista. Tässä kerroksessa melanosyyttisolut valmistavat pigmenttiä ja merkelin solut välittävät tuntoaistimuksia.

Verinahka eli dermis

On 0,5-2 mm paksua sidekudosta, joka koostuu kollageenista ja elastiinista. Kollageeni toimii ihon rakenneaineena ja antaa iholle mekaanistatukea. Verinahassa on paljon veri- ja imusuonia sekä hermoja. Sielä sijaitsee myös karvan juuriosa, talirauhanen, hikirauhanen,hermojen päätteitä ja imusuonia.

Ihonalaisen rasvakudos eli subkutis

Subkutis on siis rasvaa ja sen paksuus riippuu ihmisen rasvakudoksen määrästä. Rasvakudos liittää ihon pintakerrokset kudoksiin, lihaksiin, rustoihin ja luihin , se myös toimii rasvan varastointipaikkana kehon energia-aineenvaihdunnalle
 
Ihossa sijaitsee myös kahdenlaisia hikirauhasia pieniä (ekkiriinisiä) ja suuria (apokriinisiä)

Pieniä hikirauhasia löytyy joka puolelta kehoa, eniten niitä kuitenkin on kämmenissä, jalkapohjissa ja otsassa ja niiden erite sisältää pääasiassa vettä. Pienet hikirauhaset osallistuvat elimistön lämmönsäätelyyn erittämällä hikeä.

Suuria hikirauhasia löytyy alueilta joissa on karvoitusta enemmän sillä eritystiehyet avautuvat karvatuppeen. Rauhasten eritteessä on orgaanisia aineita, kuten valkuaisaineita, hiilihydraatteja ja rasvoja sekä myös ammoniakkia.

Ihon rakenteeseen kuuluu myös pussimainen talirauhanen joka sijaitsee karvankohottajalihaksen ja karvan välissä. Eniten talirauhasia sijaitsee kasvoissa, hiuspohjassa ja selässä. Voimakkaita talin eritys on murrosiässä ja se ilmenee yleensä epäpuhtauksina ja eritys vähenee keski-iässä.

Ihossa sijaitsee myös Karvankohottajalihas, joka supistuessaan nostaa karvan koholleen. Supistuessaan lihas myös työntää talia rauhasesta ulos

Hiuspohjan ja ihon hilseily

Kun hiuspohjan iho normaalisti uusiutuu ei sitä normaalisti huomaa , mutta kun solujen tuotanto on kiihtynyt aiheuttaa se hiuspohjalle epätasapainotilan jota kutsutaan hilseilyksi. Hilseilyn syy voi olla vaikea selvittää, mutta useimmiten se saattaa johtua esim. Hormonitoiminnasta, ravitsemuksesta, säävaihteluista tai väärästä kotihoidosta, kuten väärän shampoon ja hoitoaineen käyttö. Hilseilyä pystyy vähentämään kun ei pese hiuspohjaa liian usein eikä käytä kuivattavia pesutuotteita.

Rasvainen, kuiva ja herkkä hiuspohja

Parturi-kampaajan pitää työssään tietää onko asiakkaan hilseilyn syynä rasvainen hiuspohja vai herkkä hiuspohja. Rasvaisessa hiuspohjassa ilmenee hilsejakautumia, jotka irtoavat hiuspohjasta esim kammatessa. Hiuspohja ja hiukset voivat tuntua rasvaisilta niitä koskiessa. Rasvainen hilse on kellertävää ja paksua. Hiuspohja saattaa olla punoittava ja sielä voi olla finnejä, tämä kielii lisää siitä että hiuspohja on rasvainen kun sinne puhkeaa epäpuhtauksia. Hiuspohja voi olla myös tulehtunut , tällöin hiuspohjassa on lisääntynyt bakteerien ja sienien kasvu.

Kuiva hiuspohja voi myös hilseillä. Kuivumista saattaa aiheuttaa ilmankosteuden vähäisyys esim talvella. Kuiva hilse irtoaa hiuspohjasta helposti ja varisee yleensä hartioille, kun taas rasvaisessa hiuspohjassa hilse on takertunut hiuspohjaan ja hiuksiin. Hiuspohja saattaa tuntua siltä että se kiristäisi, sillä talituotanto on pienentynyt ja kosteuspitoisuus vähentynyt. 

Herkkä hiuspohja on usein kuiva ja se reagoi ilmankosteuden muutoksiin, kemiallisiin käsittelyihin ja sopimattomiin tuotteisiin. Herkkä hiuspohja voi olla myös ärtynyt, tällöin hiuspohja kutisee, punoittaa ja kiristää. Ihon ärsytysreaktio näkyy punoituksena, kuumotuksena, rakkuloina ja hilseilynä. 


(Kuva löytyy osoitteesta: ec.estiga.com/hilse )


Shampoon peruskoostumus

Shampoossa on puhdistus- ja hoitotehoon vaikuttavia ainesosia: liuotin , pesevät ainesosat ja hoitavat ainesosat

Ja teknisiin ominaisuuksiin eli olomuotoon, väriin , tuoksuun ja säilyvyyteen vaikuttavia ainesosia: kiiltoa antavat ainesosat, sakeutumisaineet , vaahdon stabilointiaineet, tuotteet ulkonäköä parantavat ainesosat, säilöntäaineet, hajusteet ja väriaineet.

Hoitoaineen peruskoostumus

Liuotin (vesi), emulgaattori,joka on pinta-aktiivinen ainesosa eli muodostaa liuottimesta ja rasvamaisista ainesosista emulsion, hoitavat ainesosat , tekniset aineosat 


Shampoon tärkeimmät ainesosat ja niiden tehtävät tuotteessa

Vesi, joka on shampoon suurin ainesosa toimii liuottimena, johon shampoon muut ainesosat on sekoitettu. Erillaiset tensidit ( yleisesti shampoissa käytetty anionisia tensidejä kuten, natriuslauryylisulfaattia) muodostavat shampoon toiseksi suurimman ainesosan, sillä niiden tehtävä on alentaa veden pintajännitystä, irrottaa likaa ja muodostaa vaahtoa. Katoniseja tensidejä käytetään kosmeettisten tuotteiden hoitavina ainesosina. Amfoteerisiä tensidejä käytetään puolestaan silloin jos halutaan pesuteholtaan miedompi eli hellävaraisempi shampoo.

Shampoo sisältää myös stabiloivaa ainetta , jonka tehtävä on lisätä vaahdon pysyvyyttä. Kosteuttavaa ainetta, joka antaa hiukselle ja hiuspohjalle kosteutta. Hajusteita , jotka tuovat shampoolle miellyttävän tuoksun. Säilytysainetta, joka estää mikrobien toiminnan tuotteessa sekä hoitavia aineita, jotka antavat hiuksille kiiltoa, joustavuutta ja suojaa


Shampoo valitaan hiusten puhdistustarpeen mukaan , katsomalla hiusten ja hiuspohjan laatua ja kuntoa. 

Miedoimpia pesuteholtaan ovat hoitoshampoot, jotka on tarkoitettu rakenteeltaan vaurioituneille kuiville hiuksille ja hiuspohjalle, vaurioituneen hiuksen tunnistaa sähköisyydestä, kiillottomuudesta ja siitä että hius takkuuntuu helposti.

Yleisshampoot ovat myös mietoja ja ne on tarkoitettu terveelle hiuspohjalle ja hiuksille eli tätä käytetään silloin kun hiukset ovat kiiltävät, kimmoisat, sekä hiuspohja on ehjä, eikä siinä ole punoitusta tai hilsettä.

Voimakkaampia pesuteholtaan ovat syväpuhdistavat shampoot, jotka puhdistavat voimakkaasti hiuspohjan ja hiuksen esim. muotoilutuotteiden jäämistä ja erikoisshampoot, jotka on tarkoitettu erilaisiin hiuspohjan ongelmiin esim. voimakkaaseen rasvoittumiseen tai hilseilyyn.  

Shampoon valintaan vaikuttavat myös asiakkaan allergiat.

Hiuksessa voi olla myös erilaisia hoidontarpeita, kuten jos hius on rakenteeltaan vaurioitunut eli hius on karhea, kiillotton ja ne takkuuntuvat helposti. Tälläistä hiusta on yleensä kemiallisesti käsitelty, mutta myös auringonvalo aiheuttaa rakennevaurioita hiuksiin. Tälläistä hiusta yritetään hoitaa paikkaamalla hiuksen rakennetta pienimolekyylisillä ainesosilla, jotka kulkeutuvat hiuksen kuitukerrokseen saakka.

Hiukset voivat olla myös kuivat jolloin ne tarvitsevat kosteutta, tai kiillottomat, jolloin yritetään hiukseen lisätä kiiltoa esim. erilaisilla öljyillä.



( http://www.goldwell.fi/tuotteet/hiustenhoito/ )

Goldwell:ltä löytyy paljon erilaisia shampoo ja hoitoaine sarjoja:

DUALSENSES:Kaksivaikutteinen hoitosarja, jonka tulokset näkyvät ja tuntuvat välittömästi.Selkeät tuoteperheet on kehitetty eri hiustyyppien tarpeisiin. Helppokäyttöisyytensä, lyhyiden vaikutusaikojen ja useiden hiuksiin jätettävien hoitojen ansiosta tuotesarja on käyttömukavuudeltaan ihanteellinen.


COLOR
Näkyvästi enemmän värinloistoa ja hiukset, jotka tuntuvat luonnollisen kevyiltä. Normaaleille ja hennoille värjätyille hiuksille.

COLOR EXTRA RICH
Ravitsevaa hoitoa paksuille ja karheille värihiuksille.

RICH REPAIR
Terveemmän näköiset hiukset jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Patentoitu, kaksoisvaikutteinen hoitava koostumus. Tasapainottaa hiuksen lipidit tehokkaasti, sillä sen kaksoisvaikutus kohdistuu sekä hiuksen ulkopintaan että sisäosaan - välttämätön edellytys aidosti terveille hiuksille.

ULTRA VOLUME
Voimakasta volyymia ja kohdistettua hoitoa -tekemättä hiuksia raskaan tuntuisiksi.

CURLY TWIST
Kaikkea mitä taipuisat ja kiharat hiukset tarvitsevat: HydroBounce-Complex-yhdistelmä, joka sisältää bambu-uutetta sekä Instant Microfluid-teknologian - antaa välittömästi täydellisesti muotoillut ja kosteutetut hiukset.

SCALP SPECIALIST
Asiantuntijaratkaisu hiuspohjan ongelmiin - Näkyy ja tuntuu välittömästi.
 
GREEN
Välittömästi näkyvät ja tuntuvat hoitotulokset. Luonnollisemmin kuin koskaan aiemmin.

FOR MEN 
Täydellinen miesten hiusten tarpeisiin. Neljä selkeää ja helppokäyttöistä tuotetta.

SUN REFLECTS
Innovatiivisen kampaamotutkimuksen tulos: SunCareComplex –yhdistelmä, joka sisältää UVA- ja UVB-suodattimia, pantenolia ja passionhedelmää
 
WINTERCARE
Hemmottelee talven rasittamia hiuksiasi – välittömästi näkyvät ja tuntuvat hoitotulokset.


KERASILK:Useat ihmiset kärsivät hallitsemattomista ja pörröisistä hiuksista. He joutuvat käyttämään paljon aikaa päivässä hiustensa muotoiluun. Hiusrakenteita on erilaisia ja hiusten kunto vaihtelee, joten yksilölliset tarpeet vaativat räätälöidyn palvelun. 

Kerasilk Keratin Treatment -palvelu antaa hallittavuutta vastustuskykyisiin ja kurittomiin hiuksiin. Keratin Treatment -palvelu pehmentää kiharoita ja silottaa hiusrakennetta. Vaikutus kestää hiuksissa jopa 5 kuukautta

Kerasilk-kotihoito

Ylläpitää Kerasilk Keratin Treatment -palvelun tuloksia ja muuttaa hiukset silkkisen sileiksi ja joustavanpehmeiksi.

 

Rich Keratin Care

Muuttaa vaikeasti hallittavissa olevat ja vaurioituneet hiukset sileiksi ja joustavanpehmeiksi

 

  • Shampoo 250 ml
  • Conditioning Spray 150 ml -hoitosuihke
  • Dalily Mask 150 ml -päivittäin käytettävä hiusnaamio
  • Silk Fluid 100 ml -hiuksiin jätettävä hoitoaine

 

Ultra Rich Keratin Care

 Muuttaa erittäin vaikeasti hallittavissa olevat hiukset joustavanpehmeiksi, hyvin laskeutuviksi ja helposti hallittaviksi

 

  • Shampoo 250 ml
  • Daily Intense Mask 150 ml -päivittäin käytettävä hiusnaamio
  • Oil 100 ml -hiuksiin jätettävä hoitoöljy
  • Deep Smoothing Mask 190 ml –syvähoitonaamio UUTUUS

 

ELIXIR

All-in-one hoitoöljy kaikille hiustyypeille. Sisältää uudistavaa argaani- ja arvokasta tamanu-öljyä. Kehitetty erityisesti kaikille hiustyypeille soveltuvaksi. Sen äärimmäisen tehokkaat ainesosat imeytyvät välittömästi hiuksiin ja antavat niihin poikkeuksellista kiiltoa ja silkinpehmoisen tunnun - tekemättä hiuksia raskaan tuntuisiksi. Ylellisen hoidetut, terveenkiiltävät ja sähköttömän sileät hiukset.



 SIM:llä on myös omat tuotesarjansa

System 4
Bio botanical 
DS
Arvan care
Forme
SensiDO Match
CX corrector
Solstice
Young Face Mask
Lacto Plus
Antibac
Balmain
Top Shelf 4 Men 
Seven Professional

 http://sim.fi/fi-tuotteet 


HAUDEHOITO ASIAKKAALLE

Tein keskiviikkona asiakkaalle haudehoidon. Asiakkaalla oli kuivat latvat, jotka olivat vahingoittuneet mekaanisten ja kemiallisten käsittelyiden takia. Hius oli karhea, kuiva ja kiillotton latvasta , mutta terve tyvestä. Hiuspohja asiakkaalla oli hiukan herkkä, ei kuitenkaan punoittanut eikä hänellä ollut hilsettä. Hiuksien paksuus oli normaali sekä määrä normaali.
Asiakkaalla oli kotihoitotottumuksina shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä hoitoaine.
 
Tavoitteena oli pehmentää latvaa ja pituutta, tuoda lisää kiiltoa ja vähentää takkuisuutta.


Aloitimme työn tekemisen analysoimalla asiakkaan hiuksen ja hiuspohjan

Seuraavaksi menimme pesupaikalle ja pesin asiakkaan hiuksen syväpuhdistavalla shampoolla, jotta kaikki ylimääräinen lika ja muotoilutuote jäämät lähtivät asiakkaan hiuksesta ja hiuspohjasta 


Pesun jälkeen palasimme paikalle, kampasin hiuksen selväksi selvityskammalla ja tein hiukseen ristipääjaottelun 

Tämän jälkeen aloimme levittää hoitoainetta ensiksi jaotteluihin ja siitä osio kerrallaan etenemällä. Aine levitettiin tyvestä latvaan.
Laitoin myös latvoihin ennen osioiden tekemistä ainetta jo hiukan vaikuttamaan, jotta saisimme mahdollisimman parhaan lopputuloksen ja aine saisi vaikuttaa mahdollisimman kauan.
 
Kun aine oli levitetty joka puolelle tein asiakkaalle hieronnan ohjeen mukaisesti, hieronta kesti noin. 10 minuuttia.


Kun hieronta oli tehty, laitoin asiakkaalle höyrykoneen päähän 10 minuutiksi 
 
Laitoin asiakkaan otsalle liinan ettei hoitoaine valuisi kasvoille.
Kun asiakas oli ollut höyrykoneessa 10 minuuttia menimme pesupaikalle ja vaahdottaen pesin aineen pois hiuksesta ja hiuspohjassa. Lopuksi huuhteli latvan kylmällä vedellä, kuitenkin niin että kylmä vesi ei osunut asiakkaan hiuspohjaan. Kylmällä vedellä huuhtelu lisää latvaan kiiltoa sillä se sulkee hiussuomuja.
Palasimme takaisin paikalle ja laitoin asiakkaalle hiuksiin suihkutettavaa selvityssuihketta ja aloin föönaamaan ensiksi kuivatellen hiuksen melkein kuivaksi, nahkean tuntuiseksi ja tämän jälkeen lapioharjaa avuksi käyttäen osio kerrallaan föönäten.

 
 
Lopuksi vielä vierekkäin ennen ja jälkeen kuvat 



Onnistuin mielestäni työssä hyvin ja tavoite saavutettiin, sillä asiakas sai pehmeät ja kiiltävät latvat. Hieronnassa minun olisi pitänyt hieroa rauhallisemmin eikä niin kuin pesupaikalle hierotaan, opettaja tuli onneks neuvomaan rauhallisemman tavan joten sekään ei mennyt mönkään. Asiakaspalvelu oli helppoa ja luontevaa, sillä asiakas oli oma siskoni. Selitin siskolleni aina välillä että mitä teen ja esim mitä shampoota käytin ja miksi. Asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen.






sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tämän hetken pohdintoja oppimisesta

Leikkaus harjoitukset ovat lähteneet mielestäni hyvin käyntiin saksien käsittely on ollu helppoa ,mutta käsien asennot ja ergonomisuus on tuntunut hankalalta (hartiat jumissa)
Olen pienestä asti huomannut että opin parhaiten tekemällä, ja opettajamme ohjaustyyli on ollut juuri mieleinen.

Koulu on ollut mielenkiintoista ja on edelleenkin , olen ollut yllättynyt siitä miten paljon asioita meillä on opittavana eikä tämä ole mikään helppo koulu vaan töitä on tehtävä jos haluaa tulla hyväksi parturi-kampaajaksi. Kavereiden tsemppaaminen ja hyvä ryhmähenki luokassa on motivoinut minua kuin myös halu kehittyä. Välillä kuitenkin pelottaa että jos ei koskaan opi joitain tiettyjä asioita mutta koitan olla turhia murehtimatta :) ala tuntuu edelleen myös oikealta juuri minulle!



keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Porrastus

Perjantaina teimme porrastusleikkauksen

1.osittelu




2. Leikataan eteenpäin pitenevä malli

  





3. Katsotaan että puolet ovat saman mittaiset





4. Porrastus tulee kun leikataan 45 asteen kulmassa



5 valmis työ